Vorm Versteijnen levert punt

International Niels Versteijnen (21) heeft een goede speelronde in de tweede Bundesliga achter de rug. De vorm van de Noord-Brabander leverde VfL Lübeck-Schwartau een punt op.

In de slotseconde scoorde Julius Lindskog Andersson de 30-30 tegen thuisploeg ThSV Eisenach. Drie minuten voor tijd betekende de achtste van Versteijnen nog de voorsprong voor de gasten.

Bartek Konitz
Uiteindelijk gaf VfL Lübeck-Schwartau na een achterstand bij rust (16-13) de nipte marge (28-29) uit handen. Door de remise blijft de club van de oud-speler van Tachos, na het punt bejubeld door zijn teamgenoten, vierde in de tweede Bundesliga.

In dezelfde speelronde wel een zege voor Wilhelmshavener HV. Laagvlieger TuS Furstenfeldbruck werd vrijdagavond puntloos huiswaarts gestuurd: 35-32. Oud-international Bartek Konitz scoorde vier keer en gaf vijf assists. Hij is als aangever belangrijk bij Wilhelmshavener HV dat vijftiende staat en nog niet veilig is.

TuS N-Lübbecke
Het HC Elbflorenz Dresden waar Ivar Stavast heeft verlengd heeft kampioenskandidaat TuS N-Lübbecke niet weten te verslaan. Waar de Limburger twee doelpunten maakte werd het 26-30 (12-17). TuS N-Lübbecke heeft voor even de tweede plaats van VfL Gummersbach, dat vorige week het topduel van HSV verloor, overgenomen.