Vrede voor Drent in Geleen

By 8 november 2019Eredivisie, Featured

Na een moeilijk jaar in Amsterdam keerde Maxime Drent (20) terug van VOC naar V&L. De oud-jeugdinternational bloeit in Zuid-Limburg weer op. 

Advertentie

In 2018 besloot Drent, na jaren op de HandbalAcademie, de gewaagde stap naar de landskampioen uit de hoofdstad te maken. “Niet geschoten is altijd mis, dacht ik. Ik ging met Ricardo Clarijs om tafel zitten en het verhaal sprak me aan. Nog in de voorbereiding raakte ik zwaar geblesseerd aan mijn knie”, vertelt Drent.

Liefst vier maanden had de nieuweling nodig weer speelminuten voor VOC te maken. “Ik heb veel op de bank gezeten”, herinnert ze zich. “Ik heb me terug geknokt. Heb veel offers gebracht om in Amsterdam actief te blijven. Ik was bijna niet meer in Limburg te vinden. Wanneer je dan niet veel speelt en weinig kansen krijgt, ga je twijfelen aan je keuze.”

Scoren
Na één seizoen besloot Drent terug te keren naar V&L. “Ik werd meteen als vanouds ontvangen. Met open armen. De meiden vonden het geweldig dat ik weer mee trainde en vroegen me al snel terug te komen bij de club”, glimt de schutter. “Ook toen ik naar VOC vertrok heb ik alleen maar lieve berichtjes gekregen. Het zit goed bij V&L.”

Advertentie

“Na het hele jaar, de hele rollercoaster, kwam er in Geleen eindelijk rust”, verklapt Drent. “Het voelde meteen als thuiskomen en daar was ik erg aan toe. Ik zie het ook niet als een stap omlaag. Ik speel weer heel veel. Scoren tegen VOC is misschien wel knapper dan met VOC scoren tegen V&L.”

Ambitie
Drent is in haar thuisprovincie wekelijks weer goed voor een hoop doelpunten. Zo maakte ze er in de thuiswedstrijd tegen haar oude club uit Amsterdam liefst elf. “Ik heb nog steeds de droom eens in het buitenland te spelen. Die ambitie is er nog steeds, maar ik probeer het via een andere route. Ik bekijk mijn toekomst per seizoen. Ik heb lang met de blessure gelopen en dat heeft met doen beseffen zuinig te moeten zijn. Dit jaar wil ik pijnloos doorkomen.”

“Dit jaar wil ik pijnloos doorkomen”

De blauw-witten kennen een stroeve competitiestart. V&L staat na acht duels zevende. “Er zijn veel speelsters vertrokken. Daarvoor in de plaats zijn jonge speelsters gekomen. Wél zijn we een echt team. Niemand valt buiten de groep”, is Drent enthousiast. “De jongelingen zijn heel leergierig en dat heeft een positief effect op de groep. Tijdens de wedstrijden zijn we heel wisselend. Dat mag ook, vind ik, gezien de leeftijd.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie