Skip to main content

Weg naar halve finale ligt open voor SG BBM Bietigheim

SG BBM Bietigheim staat met één been in de halve finale van de EHF European League. Bij de laatste acht wist de Duitse kanshebber ES Besancon Feminin in Frankrijk te kloppen: 23-29.

Advertentie

Door het resultaat lijkt de return op de vloer van SG BBM Bietigheim een formaliteit. De voorsprong van Inger Smits en consorten is al zes doelpunten.

Smits en Dulfer
Laatstgenoemde maakte er afgelopen weekend tegen ES Besancon Feminin vier. Landgenoot van Smits Kelly Dulfer scoorde twee uit twee. Zo ligt de weg naar de halve finale van de EHF European League open voor SG BBM Bietigheim.

Nog voor SG BBM Bietigheim – koploper in de Bundesliga – in actie komt in eigen land, is de return in Europa tegen de Franse opponent. Op 4 april komen SG BBM Bietigheim en ES Besancon Feminin elkaar voor de tweede keer tegen. Twee dagen later speelt de favoriet uit Duitsland in eigen competitie tegen BSV Sachsen-Zwickau.

Weer naar de Champions League
Via de Bundesliga hoopt SG BBM Bietigheim, waar ook Lieke van der Linden weer op het wedstrijdblad stond, zich weer te plaatsen voor de Champions League. Als runner-up achter Borussia Dortmund greep de huidige lijstaanvoerder in Duitsland in de zomer net naast een ticket voor het kampioenenbal.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie