Skip to main content

West-Friese derby tijdens eredivisiedebuut in ’t Veld

By 8 september 2016september 17th, 2016Eredivisie, Geen categorie

Aanstaande zaterdag maakt Maedilon/VZV haar thuisdebuut op het hoogste niveau. De wonderploeg uit Noord-Holland bond HandbaL Venlo in de eerste speelronde aan de zegekar. In het weekend wacht Westfriesland/SEW in de West-Friese derby.

Advertentie

Het verhaal van de ploeg van Plasmeijer is bekend. Een aantal jaar geleden nog actief in de tweede divisie, in mei via de nacompetitie gepromoveerd naar de eredivisie. De rood/witten gingen vorige week in Noord-Limburg doodleuk door met hetgeen waar ze een aantal jaar geleden mee gestart zijn: winnen.

Uittocht topspeelsters
Met SEW komt een ervaren eredivisieploeg op bezoek. In het verleden outsider om de titel, na een uittocht van topspelers naar andere clubs zoekend naar een nieuwe weg. Zo vertrok jeugdinternational Danique Boonkamp naar het Duitse SG 09 Kirchhof en sloot linkspoot Silvana Koppe aan bij landskampioen Dalfsen. Vorig seizoen handhaafde SEW als nummer één van de degradatiepoule.

Twintig minuten rijden
’t Veld versus Nibbixwoud. Zo’n twintig minuten rijden. Het zal geen latertje worden voor het uitpubliek. VZV maakt zich op voor het thuisdebuut in de eredivisie. Kan de promovendus opnieuw stunten? Of is het SEW dat de eerste punten van het seizoen pakt.

Foto: Imv FotografieAdvertentie