Skip to main content

Wester en Broch op drempel van Final4 uitgeschakeld in Champions League

Het scheelde maar heel weinig, maar Tess Wester (foto) en Yvette Broch zijn met het Roemeense CSM Bucuresti voor de drempel van de Final4 van de Champions League uitgeschakeld.

Advertentie

Nadat het heenduel met Team Esbjerg in Roemenië in 25-26 was geëindigd, klonk tijdens de return bij 27-27 het eindsignaal. Daarmee komt CSM Bucuresti twee doelpunten tekort om ten koste van de Deense runner-up naar het finaleweekend van de Champions League te gaan.

Met drie uit drie maakte Broch zich gisteren op het Deense parket nuttig. Na 26-23 voor Team Esbjerg kwam CSM Bucuresti, waar Martine Smeets al het hele seizoen door een kruisbandblessure ontbreekt, nog even heel dichtbij.

Nieuwe club?
Wester kwam maar even onder de lat, maar pakte wel drie ballen (42 procent). De goalie van Oranje heeft CSM Bucuresti laten weten na de zomer niet meer terug te keren. Het is nog onbekend waar Wester een nieuwe handtekening heeft gezet.

Advertentie

Ook voor het RK Krim Mercator van landgenoot Harma van Kreij is bij de laatste acht van de Champions League het doek gevallen. De Sloveense ploeg ging voor de tweede keer onderuit tegen titelhouder Viper Kristiansand: 33-24.

In Noorwegen wist Van Kreij éénmaal het net te vinden. De Limburgse opbouwer koerst met RK Krim Mercator af op de zoveelste landstitel. In het nieuwe seizoen draagt Van Kreij weer het geel-zwart van haar vorige club Borussia Dortmund.

Debbie Bont
Samen met Team Esbjerg en Vipers Kristiansand zijn ook Györ en Metz Handball geplaatst voor het finaleweekend van het belangrijkste bekertoernooi van Europa. Daarmee is Debbie Bont nog in de race om de Champions League.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie