Skip to main content

Westsite en Hiekka Hauskaa op jacht naar titelprolongatie

Het strand in Biddinghuizen is dit weekend strijdtoneel van het NK Beach Handball. In de beide seniorenpoules gaan de regerend landskampioenen op voor titelprolongatie.

Advertentie

Bij de vrouwen ging het Amsterdamse Westsite in 2017 met de landstitel aan de haal. In de finale werd OHC’01 uit Oosterhout verslagen. Een jaar later zijn beide ploegen opnieuw grote kanshebbers op de titel. Het Drentse Beilen, dat vorig jaar brons greep, kan door de ongeslagen status in de Beach Tour gezien worden als gevaarlijke outsider.

EBT
Ook in het buitenland maakt Nederlands kampioen Westsite indruk. De formatie uit de hoofdstad sloot eind mei de European Beach Tour af op de tweede plaats. In de eindstrijd was Multichem-Szentendrei N.K.E. uit Hongarije met 2-0 (20-16 en 20-18) te sterk.

Ook aan de herenkant is de titelhouder de favoriet voor aankomend weekend: Hiekka Hauskaa. De oranjehemden ontlopen in de poulefase de lijstaanvoerder van de Beach Tour Donar. Waar Hiekka Hauskaa is ingedeeld in poule 2, met onder meer Beach Handball Amsterdam, is de concurrent uit Hengelo terug te vinden in groep 1.

Plock
Beide teams draaiden afgelopen weekend warm op het PGNiG Summer Superliga in het Poolse Plock. Op het sterk bezette, internationale toernooi, eindigde Donar tijdens het Europese debuut op de achtste plaats. Hiekka Hauskaa moest genoegen nemen met de negende positie.

Tachtig teams nemen dit weekend deel aan het NK Beach Handball in Biddinghuizen. Op zaterdag 7 juli worden alle groepswedstrijden afgewerkt. Een dag later staan voor de meeste teams, van de C-jeugd tot senioren, de finales op het programma.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie

Join the discussion One Comment

  • w88 schreef:

    162119 941738Hey man, .This was an superb page for such a hard subject to speak about. I appear forward to reading numerous far more fantastic posts like these. Thanks 726214