Skip to main content

Westsite schakelt door naar Champions Cup

Voor het tweede jaar op rij legden de dames van Westsite op het NK Beach Handball beslag op de gouden medaille. International Isabel Barnard (22) is blij met de waardevolle hoofdprijs én plaatsing voor de Champions Cup.

Advertentie

“We hebben alle wedstrijden weten te winnen en dat is heel erg fijn. In de poulefase kwamen er tegen OHC’01 shoot-outs aan te pas”, legt Barnard uit. Westsite eindigde op de tweede plaats in de European Beach Tour en was in Flevoland dé topfavoriet. “Maar je merkt dat wanneer we slordig worden, onze foutjes worden afgestraft.”

 Champions Cup
Barnard ontdekt dat het niveau op het zand in Nederland stijgt. “We hebben op het NK goed spel moeten laten zien. Uiteindelijk was het een heel fijn weekend. Natuurlijk speelde de zon een hoofdrol”, lacht ze. OHC’01 uit Oosterhout pakte, net als een jaar geleden, zilver. Hiekka Hauskaa maakte het podium compleet.

“Daar willen we heel graag laten zien wat we kunnen”

Door de landstitel is Westsite gekwalificeerd voor de Champions Cup: het Europese eindtoernooi voor landskampioenen. “Het Nederlands kampioenschap is een waardevolle prijs, maar het ticket voor Sicilië ook”, vindt Barnard. Tussen 25 en 28 oktober wordt het kampioenschap gespeeld op het Italiaanse eiland Sicilië. “Daar willen we heel graag laten zien wat we kunnen.”

Catania
Een jaar geleden verloor de formatie uit Amsterdam op het toernooi voor clubkampioenen, evenals tijdens de EBT Finals, de eindstrijd. “Als je twee keer zo’n finale speelt, wordt het tijd dat je eens wint”, besluit de Oranje-international. Ook de kampioen bij de mannen Hiekka Hauskaa reist in de herfst af naar speelstad Catania.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie