Chocolade pepernoten en gedichtjes!

Tess Wester is keepster van het Nederlands handbalteam en het Duitse SG BBM Bietigheim.
De 22-jarige is bezig aan haar 5de seizoen in de Bundesliga, speelde op het EK in Kroatië en maakt zich nu op voor haar eerste WK. Exclusief voor Handbal Inside houdt ze een dagboek bij, waarin ze ons een kijkje geeft achter de schermen van het wereldkampioenschap. 

Advertentie

Chocolade pepernoten en gedichtjes!

Jeetje, wat was dat vroeg vanochtend zeg! De mensen die mij kennen weten dat ik ontzettende opstartproblemen heb s’ochtends en dan 8 uur ontbijt voor mij echt een kwelling is. Maar goed, overleefd en op naar trainen. Vanaf onze accommodatie was het ongeveer een kwartiertje naar de hal waar we zullen spelen. Dat was nog net genoeg om heel even mijn ogen te kunnen sluiten! De hal zag er goed uit, ook al liepen hier en daar nog een aantal bouwvakkers rond om de hal wedstrijd klaar te maken. De laatste stoeltjes werden nog aan de tribune geschroefd en de reclame borden werden langs het veld bevestigd. Voor het WK hebben ze deze hal speciaal laten bouwen, dus er is niks op aan te merken! Ik hoorde dat het het grootste deel van de wedstrijden ook al is uitverkocht, dus van mij mag het WK al wel beginnen! Na de training van ongeveer 1,5 uur, waarin we veel van de positie geschoten hebben en nog even hebben gespeeld was het weer tijd om terug te gaan. Na de lunch had iedereen tijd voor zichzelf, dus ik ging nog even lekker tukken! Daarna nog even langs de fysio en toen stond het avondeten alweer klaar. Zo komen we de dag wel door. Aangezien we het enige land van onze poule zijn die al aangekomen zijn, hebben we de eetzaal nog voor onszelf. Daar konden we net nog even goed gebruik van maken, want Sinterklaas laten we ook hier niet aan ons voorbij gaan! We hadden lootjes getrokken en iedereen had wat kleins plus een leuk gedicht voor iemand anders bezorgd! En natuurlijk niet te vergeten chocolade pepernoten, taaitaai en alle andere lekkere dingen die er geregeld waren. Mijn avond kon niet meer stuk! Nu sta ik op het punt om mijn tanden te gaan poetsen en lekker mijn bed in te duiken, maar een goed nieuwtje voor mij; ontbijt is om 08.30! Half uur langer slapen! Feest!

Tess

Advertentie

Join the discussion 9 Comments