Er wordt aankomend seizoen ook in Cothen en Goirle op eredivisieniveau gespeeld

By 6 augustus 2020Competities, Eredivisie, Featured

Zowel de eredivisie voor vrouwen als mannen is uitgebreid. Naar respectievelijk twaalf en zestien (!) deelnemers. Daardoor kennen de beide competities een recordaantal promovendi. De ‘nieuwe’ eredivisionisten uitgelicht.

Aan de vrouwenkant keren drie teams met een verleden op het hoogste niveau terug in de eredivisie. Als koploper van de eerste divisie heeft Kwiek uit Raalte snode plannen. Door de promotie van de rood-zwarten is het aantal Overijsselse ploegen in de eredivisie opnieuw gestegen.

Ook Fortissimo maakt een comeback. De ploeg uit Cothen was in het vorige decennium al actief op het hoogste niveau. De formatie van Jan Willem Ruder stelde in de laatste competitiedag de tweede plaats in de eerste divisie en daarmee directe promotie zo goed als veilig.

Tussen 2000 en 2010
BFC is promovendus nummer drie. Na een promotieverzoek vond de Limburgse club alsnog de gang omhoog. Tussen 2000 en 2010 was BFC al eens vijf seizoenen actief in de eredivisie. In 2006 stond de club uit Beek zelfs in de bekerfinale. Daarin werd BFC door Quintus geklopt.

Bij de mannen keert Bevo 2 na een jaar afwezigheid terug. Vorig seizoen moest de opleidingsploeg uit Panningen na een play-down het plekje in de eredivisie afstaan aan Dynamico. Na een uitstekend seizoen in de eerste divisie hield het coronavirus en bijbehorende promotieverzoek Bevo 2 nog even in spanning.

Hoofdklasse
Onder de naam Feyenoord gaat de vereniging uit Rotterdam debuteren op het hoogste niveau. De Zuid-Hollandse fusieploegen HARO en ARBO Rotterdam speelden al eens in de eredivisie. Als opleidingsclub maakt Feyenoord reeds indruk.

GHV uit Goirle is met recht een kersverse eredivisionist te noemen. De Noord-Brabanders speelden zes jaar geleden nog in de hoofdklasse en eindigden in de lente op de knappe vierde plaats in de eredivisie. Net als Feyenoord brengt een promotieverzoek GHV op een niveau hoger.

Foto: Tina Kolthof