Snelder en van de Wiel kampioen van Duitsland!

Danick Snelder en Anouk van de Wiel zijn vanmiddag kampioen van Duitsland geworden. In het laatste duel van het seizoen wonnen de Nederlanders met hun club Thüringer HC ruim van directe concurrent HC Leipzig: 31-20

Beide ploegen hadden voorafgaand aan het duel precies hetzelfde aantal punten. Thüringen had echter een beter doelsaldo en had dus aan een gelijkspel genoeg om kampioen te worden. In de uitverkochte Salza-Halle (1100 toeschouwers) begonnen beide ploegen nerveus aan de wedstrijd. In het eerste kwartier ging de wedstrijd gelijk op (8-8) waarna THC een klein gaatje sloeg en die voorsprong meenam tot aan de rust: 13-11.

In de tweede helft ging Thüringen furieus van start. Het liep van 13-11 uit naar 22-14 en sloeg zo het beslissende gat. Leipzig probeerde wat het kon maar kwam maar niet tot scoren. Mede dankzij geweldig verdedigend werk van Snelder, die ook goed voor was voor drie doelpunten, kon Thüringen de wedstrijd makkelijk uitspelen.

Afscheid prijzenpakker Snelder
Danick Snelder neemt met deze titel afscheid van THC, waar ze maar liefst zes jaar voor actief was. De aanvoerster van Oranje verlaat Duitsland voor het Hongaarse FTC Rail Cargo Hungaria. Snelder won met Thüringen in zes jaar tijd ook zes(!) keer het kampioenschap. De ‘Mrs. 100%’ van het WK in Denemarken zorgt zo dus opnieuw voor een 100% score. Snelder won in haar Duitse periode ook nog drie keer de beker. Aankomend weekend kan de oud-speelster van Hellas er in de Final Four om de Duitse beker nog een laatste prijs aan toevoegen. Voor Anouk van de Wiel (goed voor één doelpunt) is het haar eerste titel in Duitsland.