Aalsmeer verbreekt reeks LIONS en staat voor

Aalsmeer staat voor in de titelstrijd. De Noord-Hollanders wisten vanmiddag het nog ongeslagen LIONS in Sittard te verslaan: 23-27.

Advertentie

LIONS kon tijdens het eerste duel van de best-of-three om de schaal geen beroep doen op Joao Jacob Ramos. De Portugees kampt met rugklachten.

Onder toeziend oog van tientallen fans die onder strenge voorwaarden toegelaten werden pakte Aalsmeer in Limburg brutaal de leiding. Na 8-12 kwam LIONS onder meer via zevenvoudig doelpuntenmaker Ivo Steins vlak voor rust nog terug tot 11-12.

Bottinga en De Knegt
Na de pauze waren het opnieuw de gasten met het betere van het spel. Ook doelman van LIONS Luuk Hoiting kon met uitstekende stops de nieuwe voorsprong van Aalsmeer (13-17 en 19-23) niet voorkomen.

In de slotfase deed Tim Bottinga de thuisploeg, nog ongeslagen in 2021 en als koploper van de HandbalNL League gestart aan de finale, met nog maar eens drie doelpunten opnieuw pijn. De teller van de schutter eindigde bij zeven. Goalie van Aalsmeer René de Knegt werd na de verrassende finale naar voren geroepen als Man of the Match.

Over een week
De return is over een week om 19:00 in de bloemenstad. Als Aalsmeer weet te winnen prolongeert de club de in 2019 behaalde landstitel. Bij een zege van LIONS is op 19 juni de derde en beslissende eindstrijd.

Foto: FotoReza

Advertentie