Abbingh op stoom: Veertig in vier wedstrijden

Lois Abbingh blijft maar scoren voor Odense HC. In vier wedstrijden staat de teller van de international op veertig goals.

Afgelopen zaterdag kende de kampioenskandidaat van Denemarken moeite met het Horsens Handbold van landgenoot Claudia Rompen. Onder meer door doelpunten van Abbingh gingen de oranje-witten toch met de punten aan de haal (24-27).

De Groningse maakte er elf tegen de competitiegenoot. Daarmee komt haar teller in vier duels op veertig treffers. De afgelopen weken was het ook in de Champions League flink raak voor Abbingh.

København Håndbold
Larissa Nusser heeft twee punten overgehouden aan het uitduel met Aarhus United. Een achterstand bij rust (12-9) werd door de København Håndbold goed gemaakt. Waar Nusser vijf keer scoorde klonk bij 18-21 het verlossende eindsignaal.

Nikita van der Vliet
Nykøbing heeft de thuiszege uit handen gegeven tegen Holstebro Håndbold. In de eerste helft leek het nog de juiste kant op te vallen voor drievoudig doelpuntenmaker Nikita van der Vliet en consorten (16-12). In de tweede helft ging Holstebro Håndbold erop en erover: 27-29.