Skip to main content

Amega op de lijst voor Kroatië-uit

By 13 maart 2021Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Delaila Amega (23) staat op de longlist voor Kroatië-uit. In april oefent de nationale ploeg in voorbereiding op de Spelen in Tokyo opnieuw.

Advertentie

Aankomende week oefenen de Oranjedames in Den Bosch twee keer tegen Slovenië. Bondscoach Manu Mayonnade heeft de voorselectie voor Kroatië-uit al bekendgemaakt en daar maakt Amega onderdeel van uit. Tussen 13 en 15 april komt Nederland het thuisland en mogelijk andere landen tegen.

De spelmaakster van Borussia Dortmund werkt net als Estavana Polman hard aan haar herstel na een zware knieblessure. Waar de goaltjesdief van Team Esbjerg volgende week al op de trainingsvloer bij de andere internationals staat, is de kans aanwezig dat Amega volgende maand bij het Nederlands team aansluit.

Mayonnade heeft 36 speelsters geselecteerd voor het oefenduel tegen de nummer drie van het afgelopen EK. Op 29 maart maakt de Fransman de wedstrijdselectie voor de stage bekend.

Eerst gaat de focus bij Oranje op de oefenpotjes tegen Slovenië en daarvoor heeft Mayonnade al 21 speelsters uitgekozen. Op 19 en 21 maart speelt Nederland, dat als wereldkampioen is geplaatst voor de Olympische Spelen die in juli gepland staan, voor lege tribunes in Den Bosch. De partij op vrijdag is te zien op HandbalNL.tv.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie