Skip to main content

Beach-international Kooij verlaat Aalsmeer

Na heel zijn leven lid te zijn geweest van Aalsmeer gaat Beach-international Mark Kooij (25) de club uit Noord-Holland verlaten.

Advertentie

De goalie gaat voor eerste divisionist Aristos spelen. De club uit Amsterdam trok eerder onder meer Sonni de Jonge, Niels de Jong en Ilon Willems aan.

Kooij heeft veel ervaring in de eredivisie. De afgelopen seizoenen verdedigde de Noord-Hollander het doel van Aalsmeer 2.

Tiende in Praag
“Veel vrienden van mij spelen nu bij Aristos”, vertelt Kooij. “Dit was voor mij een stimulans de overstap te maken.” Naast Kooij en De Jong maakt ook Floris Offerman de transfer van de bloemenstad naar Amsterdam.

Afgelopen week liet Kooij zich in het tenue van de nationale ploeg op een EK-kwalificatietoernooi in Praag zien. Door tiende te eindigen heeft Nederland zich geplaatst voor het eindtoernooi van volgend jaar in Nazaré.

Leegloop
Bij Aalsmeer 2 zet een leegloop door. Nieuwe hoofdtrainer Celine Michielsen gaat zonder onder meer Kooij, Christiano Olivacce, Jeremy Hooijman en Calvin van der Scheer werken. A-junioren sluiten bij de opleidingsploeg aan.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie