Bekerfinalist Van Sleeuwen: “Prestatie komt niet uit de lucht vallen”

0

Voor het eerst in de clubgeschiedenis mag HandbaL Venlo zondagmiddag in de bekerfinale aantreden. Gangmaker Lianne van Sleeuwen (19) ziet erg uit naar het gevecht om de hoofdprijs met Quintus.

Bij de laatste vier wist HandbaL Venlo thuisploeg Dalfsen met 20-22 te verslaan. “Een week daarvoor gingen we in de kampioensstrijd hard onderuit tegen Dalfsen”, herinnert Van Sleeuwen zich. Door de 36-23 in Raalte leek het succesvolle seizoen van HandbaL Venlo in duigen te vallen. “Zo’n domper. We wisten dat we het alleen in het bekertoernooi nog goed konden maken. Toen dat lukte was de ontlading heel groot.”

Op 15-jarige leeftijd stapte Van Sleeuwen over van HABO uit Boekel naar HandbaL Venlo. “De dichtstbijzijnde eredivisieclub”, redeneert ze. “Vanuit de regionale selecties had ik wat connecties met de club. Mijn zus Janiek, die drie jaar ouder is, ging me voor. Het was een logische stap.”

Kern
In het blauw-wit van de Noord-Limburgse club maakte Van Sleeuwen van dichtbij een fraaie ontwikkeling mee. “Toen ik kwam speelden we tegen degradatie uit de eredivisie. Dit jaar zijn we derde geëindigd in de reguliere competitie. Je kunt zeker spreken van groei”, is ze enthousiast. “We trainen meer. Ook is de kern van de groep al een tijdje samen.”

“We hebben dit seizoen vier van de vijf wedstrijden van Dalfsen gewonnen”

De bekerfinale is een bevestiging voor HandbaL Venlo. “Na de winst op Dalfsen hebben we termen als ‘stunt’ en ‘verrassing’ veel voorbij zien komen op internet, maar de prestatie komt niet uit de lucht vallen”, vertelt Van Sleeuwen stellig. “We hebben dit seizoen vier van de vijf wedstrijden van Dalfsen gewonnen. Ook hebben we VOC op een punt weten te houden.”

Livestream
“We hebben stappen gemaakt en worden daar voor beloond”, besluit de Noord-Brabantse. “De bekerfinale leeft enorm binnen de club en het team. Ik denk er iedere dag aan.” Zondagmiddag om 13:30 staat HandbaL Venlo in het Topsportcentrum in Almere lijnrecht tegenover Quintus. Het treffen is te zien via de stream van het NHV.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here