Skip to main content

Borhave laat Quintus schrikken, HandbaL Venlo op voorsprong

By 18 maart 2018Eredivisie, Voorpagina

De eerste ronde van de kampioensfase kent een verrassende start. Waar Virto/Quintus een nederlaag voorkwam, greep Cabooter Group/HandbaL Venlo een voorsprong.

Advertentie

In Borne had Borhave Quintus bij de keel. Via 8-4 gingen de ploegen, de nummer drie en zes van de eredivisie, rusten bij 12-11. In de slotfase voorkwam de formatie van René Romeijn een nederlaag (25-28).

Vijf doelpunten
HandbaL Venlo stuntte wel tegen het hoger ingeschatte Geonius/V&L. De Limburgse derby eindigde in 26-24 in het voordeel van de thuisploeg. Tien minuten voor tijd was het verschil zelfs vijf doelpunten (23-18). Tijdens het Paasweekend moet V&L in Geleen de achterstand wegpoetsen, wil het de halve finale van de titelstrijd bereiken.

Degradatiepoule
In de degradatiepoule was er puntwinst voor Maedilon/VZV en Westfriesland/SEW. VZV liet E&O, dat bij 11-10 nog even voorkwam, kansloos: 18-31. De blauw-witten uit Nibbixwoud deelden een tik uit aan concurrent Foreholte (21-18), waardoor SEW de gevaarlijke derde plaats in de groep overgeeft aan de formatie uit Voorhout.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie