Borussia Dortmund behoudt koppositie, ook winst concurrentie

Borussia Dortmund behoudt door een vrijdagse overwinning op Buxtehuder SV de perfecte score en koppositie in de Bundesliga. Ook de achtervolgers van de geel-zwarten boekten afgelopen weekend een zege.

Buxthuder SV kon iets langer dan een helft mee met de ongeslagen koploper (16-16). Elf minuten later tekende zesvoudig doelpuntenmaker Inger Smits voor de 17-25.

Bij 21-28, onder meer door vier doelpunten van Laura van der Heijden, klonk het eindsignaal. Door het resultaat blijft Borussia Dortmund stevig aan kop gaan. TuS Metzingen volgt op acht punten.

TuS Metzingen
De ploeg waar Bo van Wetering zes keerde scoorde speelde op bezoek bij Frisch Auf Göppingen een sterke eerste helft (15-25). Bij 31-37 gingen de punten mee naar huis. Ook Tamara Haggerty (drie treffers) en Britt van der Baan (twee) werkten zich namens de runner-up op het scoreformulier.

SG BBM Bietigheim volgt op een punt van TuS Metzingen. Wel hebben Danick Snelder en consorten twee wedstrijden minder gespeeld. Afgelopen weekend wist de kampioenskandidaat in de derby tegen Neckarsulmer SU te overtuigen: 36-24.

Danick Snelder
Bij rust was het nog spannend (16-13). Snelder, de captain van Oranje, miste geen poging en kwam tot drie doelpunten. Aan de overkant scoorden Lynn Knippenborg en Nathalie Hendrikse, die haar vizier dit keer niet op scherp had staan, ieder vier keer.

HSG Blomberg-Lippe staat vierde. Op bezoek bij laagvlieger Mainz 05 kenden de gasten weinig problemen: 24-35. Landgenoot Isabelle Jongenelen prikte drie keer raak.

Op zondag
Gisteren sloten TSV Bayer 04 Leverkusen en HSG Bensheim/Auerbach de speelronde tegen elkaar af. Na 17-12 bij rust kwamen de bezoekers terug tot 20-20. Na de 25-23 van Zoë Sprengers, die vijf keer scoorde, maakte HSG Bensheim/Auerbach zestig tellen voor het eind opnieuw gelijk.

In de slotminuut wist TSV Bayer 04 Leverkusen het balbezit te benutten. Vanaf zeven meter besliste oud-international van Duitsland Svenja Huber de partij tussen de middenmoters: 27-26.