Skip to main content

Bult over vervolg Bundesliga: “Televisiezender Sky heeft veel te zeggen”

By 9 april 2020Duitsland, Europa, Voorpagina

De stop van de Bundesliga is verlengd tot midden mei. Assistent van titelhouder SG Flensburg-Handewitt Mark Bult zit met smart te wachten op de definitieve annulering van de competitie. 

Advertentie

“De schuur is opgeruimd en de tuin netjes.” De toon van Bult is los. De oud-international wacht na de uitbraak van het coronavirus samen met alle spelers, trainers, bestuurders en fans in Duitsland op de beslissing van de DHB.

“Wij gaan ervan uit dat het wordt afgeblazen. Dat de competitie niet verder wordt gespeeld. Spelen zonder toeschouwers brengt niemand wat. Dat zorgt voor clubs alleen maar voor meer kosten en geen inkomsten”, gaat Bult verder.

Salaris
Ook bij SG Flensburg-Handewitt, deelnemer aan de Champions League, wordt de noodklok geluid. “Het bestuur heeft lang met de hoofdmacht onderhandeld. We leveren een deel van ons salaris in. Anders houdt ook zo’n grote club als Flensburg het niet veel langer vol. Dan gaat het licht uit en de deur op slot.”

Advertentie

“Dan gaat het licht uit en de deur op slot”

Waar andere grote competities reeds zijn stopgezet, is de DHB tijd aan het winnen. “Televisiezender Sky heeft veel te zeggen. Zij hebben de rechten en een luide stem in het hele gebeuren. Die werken nogal tegen”, krabt Bult zich achter de oren. “Zij willen rekken tot het weer veilig is te spelen en uit te zenden.”

Fitnesstrainer
“De grote vraag is: hoe gaat de competitie afgewikkeld worden als er niet meer wordt gespeeld. Wordt er een kampioen aangewezen? Degradanten, promovendi? Wie gaat Europa in? Clubs gaan het snel oneens zijn. De DHB hoopt dat de situatie omtrent het virus verbetert, maar ik heb daar een hard hoofd in”, zegt de assistent van hoofdtrainer Maik Machulla.

De fitnesstrainer van SG Flensburg-Handewitt zorgt ervoor dat de spelers van de topploeg fit blijven. “De staat betaalt deels mee aan het salaris van de spelers. Zodoende mogen wij hen niet trainen, omdat ze geen arbeid mogen verrichten. Onze fitnesstrainer, deel van de staf, maakt uitgekiende plannen voor de spelers. Misschien gaat het opeens over zes weken weer beginnen, ook al lijkt me dat stug, en moeten de jongens er klaar voor zijn.”

Olympische Spelen
Volgens Bult heeft de competitiestop niet alleen maar nadelen. “Je moet ook een beetje proberen te genieten van de tijd”, relativeert de oud-linkspoot van onder meer HSG Nordhorn en Füchse Berlin. “Mentaal gezien heeft het een functie. Ook de Olympische Spelen gaan niet door, waardoor sommige jongens hun overvolle programma zien verdwijnen. We hebben hen gezegd stiekem maar van de tijd met hun gezin in eigen land te genieten.”

Advertentie

Join the discussion One Comment

  • w88 schreef:

    41727 458041hi!,I like your writing so a whole lot! share we communicate far more about your write-up on AOL? I want a specialist on this location to solve my dilemma. Might be thats you! Looking forward to see you. 269079