Skip to main content

Bundesliga toe aan allesbepalende affiche

By 29 april 2022april 30th, 2022Buitenland, Duitsland, Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De Bundesliga is toe aan het allesbepalende affiche om de titel tussen Borussia Dortmund en koploper SG BBM Bietigheim. Er wordt zaterdagavond om 19:00 tegen elkaar gespeeld.

Advertentie

Het verschil tussen beide kampioenskandidaten is acht punten in het voordeel van de gasten. Borussia Dortmund, dat in de midweek van HSG Bensheim/Auerbach wist te winnen, moet nog twee wedstrijden inhalen.

Twee keer eerder
Bij een uitzege kan bij SG BBM Bietigheim de vlag uit. Na de kraker moet de lijstaanvoerder nog drie keer spelen en heeft het zes verliespunten minder de geel-zwarten.

Drie keer eerder dit seizoen kwamen Borussia Dortmund, waar veel landgenoten gaan vertrekken en Zoë Sprengers (TSV Bayer 04 Leverkusen) en Harma van Kreij (RK Krim Mercator) komen, en SG BBM Bietigheim elkaar tegen. Zowel in de strijd om de Supercup, kwartfinale van de beker als competitie trok de formatie van Markus Gaugisch met overtuiging aan het langste eind.

Champions League
Kelly Dulfer (foto), Inger Smits en Danick Snelder zijn dichtbij de Duitse titel. Dan keert het drietal ook weer terug in de Champions League.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie