Champions League verder zonder Oranjedames

Alle Oranjedames zijn uitgeschakeld in de Champions League. De halve finalisten zijn bekend.

Na de zege in eigen huis (32-27), moest het CSM Bucuresti van Martine Smeets dit weekend buigen voor CSKA. In Moskou leek het bij rust (12-11) nog goed te gaan aflopen voor de gasten uit Roemenië.

Bij 22-16 was het verschil voor het eerst zes in het voordeel van CSKA. Het eindsignaal klonk bij 24-19 waardoor de formatie uit Rusland op basis van het aantal gescoorde uitdoelpunten doorgaat. Daar konden negen doelpunten van Cristina Neagu geen verandering in brengen.

Ailly Luciano
Ook het Nederlands getinte Metz Handball heeft het bij de laatste acht niet gered. Na de ruime nederlaag bij Brest Bretagne (34-24) volgde een gelijkspel in de return: 26-26. Niet genoeg voor de vrouwen van Manu Mayonnade om in Europa te blijven.

Metz Handball maakte een achterstand bij rust (14-17) nog goed. Ailly Luciano (twee doelpunten) en Debbie Bont vonden het net en kwamen zo vlak voor de uitschakeling nog tot scoren in de Champions League.

Loting
De andere twee halve finalisten zijn Vipers Kristiansand, dat Rostov-Don uit het kampioenenbal heeft gewipt, en titelhouder Györ. Dinsdagmiddag om 17:30 is de loting.