Skip to main content

“Daar krijg ik kippenvel van”

By 15 december 2016Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Met liefst tien doelpunten besliste Estavana Polman het treffen met Spanje. De goaltjesdief ziet Oranje volwassen worden. Vrijdagavond wacht een bijzondere wedstrijd voor de goedlachse international.

Advertentie

Twintig minuten voor tijd werd het even stil in het Scandinavium. Spanje prikte brutaal de 20-19 voorsprong binnen. In het kwartier dat volgde stelde Oranje orde op zaken. “Dat is geweldig”, laat Polman weten aan de NOS. “Zegt ook wat over de ploeg. Dat we stappen hebben gemaakt.”

“We zijn volwassen geworden”

De Oranjedames gaan hun derde halve finale in een jaar tijd spelen. Na het WK en de Olympische Spelen behoort Nederland ook tijdens het EK tot de beste vier landen. “We zijn volwassen geworden”, legt Polman uit. “Dat je de eerste wedstrijd van Duitsland verliest, de koppen bij elkaar steekt en zegt ‘Luister, we moeten alles winnen’. En uiteindelijk doe je dat ook. Daar krijg ik kippenvel van.”

bannerhi

Denemarken
De 29-24 zege op Spanje betekende de vijfde winstpartij op rij in Zweden voor Thomsen en haar dames. “We zijn slimmer geworden in dit soort situaties”, verwijst de speelster van het Deense Team Esbjerg naar de tweede helft van het afgelopen EK-duel. “We stressen niet gelijk. Dat is dit toernooi minder. We spelen steeds meer topwedstrijden. Ik denk dat we met ons koppie beter spelen.”

“We stressen niet gelijk”

Vrijdagavond om 18:15 wacht voor Polman het bijzondere treffen met Denemarken. Het land waar de bevlogen international, samen met Laura van der Heijden, in het voorjaar het landskampioenschap greep met Team Esbjerg.

Advertentie