Skip to main content

Duitse bond hakt knoop door: Handballers gaan WK spelen

By 2 december 2020Duitsland, Europa, Voorpagina

De Duitse handballers komen in januari ‘gewoon’ in actie op WK in Egypte. Dat maakte de bond gister bekend. ”Dit WK is belangrijk voor de gehele handbalsport.”

Advertentie

In Duitsland woedde al een tijd een flinke discussie over het wereldkampioenschap. Na de interlandperiode in november kreeg de Bundesliga te maken met een flink aantal coronagevallen, waardoor veel wedstrijden werden uitgesteld.

Groot risico
Veel topspelers gaven al aan een WK in deze tijd als een te groot risico te zien. THW Kiel-trainer Filip Jicha liet weten dat hij het liefst ziet dat het toernooi een jaar wordt uitgesteld.  ‘’Hoe moet ik het mijn zoontje uitleggen dat hij niet met zijn vriendjes mag spelen, maar dat mijn spelers wel naar Egypte gaan voor een handbaltoernooi?’’, liet de oud-topspeler optekenen.

De Duitse bond ziet de deelname aan het WK echter als een kans. ‘’We weten dat het WK risico’s met zich meebrengt, maar als we geen risico’s willen nemen zouden we ook geen competitiewedstrijden moeten spelen. Dit WK is belangrijk voor de gehele handbalsport’’, zei voorzitter Andreas Michelmann tegen Duitse media.

Overvolle speelkalender
Vooral de drukte op de speelkalender is voor veel spelers en trainers een reden dat zij het wereldkampioenschap liever uitgesteld zien worden. De Bundesliga loopt door tot eind juni, waarna de Olympische Spelen ook nog op het programma staan.

Het WK voor mannen wordt van 14 tot 31 januari in Egypte gespeeld. Aan het toernooi doen voor het eerst in de geschiedenis 32 teams mee. De Nederlandse mannen hebben zich, door het afgelasten van de play-offs, niet kunnen plaatsen voor het mondiale eindtoernooi.

Foto: FotoReza

Advertentie