Eerste thuiszege Odense HC, Wester waardevol in Champions League

Odense HC heeft de eerste thuiszege in de Champions League geboekt. Tijdens de overwinning op RK Krim Mercator maakte international Bo van Wetering de meeste goals.

De Deense landskampioen was gisteren te sterk voor de gasten uit Slovenië: 26-24. Bij rust stond het al 13-10 voor Odense HC.

Namens de thuisploeg scoorde Van Wetering vijf keer. Ook landgenoten Dione Housheer (drie doelpunten), Lois Abbingh, Harma van Kreij (beide twee) en Kelly Vollebregt vonden het net. Door het resultaat komt Odense HC op zes punten in poule B en staat daarmee derde.

Debbie Bont
Györ gaat in groep B nog altijd aan de leiding. De titelhouder uit Hongarije heeft in Frankrijk weten te zegevieren. Tegen Metz Handball werd het, ondanks twee doelpunten van Debbie Bont, 29-33 (15-16) voor de gasten.

Ook in poule B: IK Sävehof – Kastamonu Belediyesi. In Zweden kwam de thuisploeg waar Tamara Haggerty sinds de zomer speelt uit de bus als winnende partij: 28-26. Na rust maakte IK Sävehof een achterstand (11-17) goed. Haggerty maakte in Europa één treffer.

FTC en Rostov-Don
CSM Bucuresti is in groep A op zes punten gekomen door Buducnost in eigen huis te verslaan: 30-22 (14-10). Tijdens de partij in Roemenië kwam Tess Wester tot zes belangrijke stops (37 procent). Landgenoot Yvette Broch prikte tegen de Montenegrijnen één keer raak.

Waar runner-up FTC een doelpunt meer maakte dan Brest Bretagne (28-27), heeft ook groepshoofd Rostov-Don in de vijfde speelronde van het kampioenenbal geen steek laten vallen. De Russische thuisploeg liet Borussia Dortmund, waar Laura van der Heijden vier keer scoorde, kansloos: 37-27.