Skip to main content

Elissen is relaxt én gretig in Beek

By 18 juli 2020juli 24th, 2020Competities, Eredivisie, Voorpagina

BFC is terug aan de top van de eredivisie. Nadat de club uit Beek zich heeft losgerukt van de fusie genaamd LIONS, is de jacht op een BENE-Leagueticket met veel overtuiging ingezet. Spelmaker Rik Elissen (23) staat te popelen. 

Advertentie

Elissen besloot na twee seizoenen bij Bevo weer terug te keren naar BFC. Terug naar spelen met zijn vrienden. “Ik ben me gaan richten op mijn studie Fysiotherapie. De ambitie om als handballer een nieuwe stap te maken vervloog. De maatschappelijke kant trok. Mijn vrienden vonden het fantastisch toen ik ze vertelde weer voor BFC te gaan spelen. Toen wist ik zeker dat ik de juiste keuze maakte.”

In 2008 sloegen BFC, Sittardia en V&L de handen ineen. Tot en met het seizoen 2015/2016 brachten de Zuid-Limburgse clubs onder de naam LIONS twee topteams op de been: één in de BENE-League en de reserveploeg een competitie daaronder. De promotie van de moedervereniging uit Beek vanuit de tweede divisie naar de eerste zorgde naast champagne voor een knoop in de maag.

Glaasje bier
Doordat Sittardia – een van de andere clubs uit het samenwerkingsverband – al in de eerste divisie speelde, moest BFC een lastige keuze maken. Na wikken en wegen besloten de geel-groenen uit het fusieverhaal LIONS te stappen. In maart 2017 keerde BFC als kampioen van de eerste divisie terug in de eredivisie. 

Advertentie

“Ondanks dat de trainingsintensiteit stevig afnam, bij BFC trainen we maar drie keer in de week, voelde ik me erg relaxt”, gaat Elissen verder. “Ik richtte me overdag op het maatschappelijke en handbal werd weer een uitlaatklep. BFC is een heel hecht team. Er zijn heel goede vriendschappen binnen het team ontstaan, maar geen groepjes. We gaan regelmatig met elkaar op stap. Er is ruimte voor een lolletje, maar wanneer we serieus moeten zijn, zijn we dat ook. Op trainingen en wedstrijden gaat het er fanatiek aan toe. Daarna gaat er een glaasje bier in. Dat kan ik erg waarderen aan teamsport.”

Bevo
“Op handballend gebied was mijn periode in Panningen een heel grote uitdaging”, gaat Elissen verder over zijn periode bij Bevo. Via LIONS 2 vond hij de weg naar de Noord-Limburgse club. “Dario Polman vertrok naar Duitsland, waardoor ik heel veel speelminuten heb gemaakt. Ik heb veel bij Bevo geleerd. Daar groeide het gevoel om ook over de grens te slagen. Toch bleef ik mezelf tijdens de rit terug naar Beek steeds afvragen: als je verder wil als prof, wat moet je daar voor laten? Het zou betekenen dat ik de boel thuis, ik ben altijd in Beek blijven wonen, achter zou moeten laten. Daar had ik veel moeite mee.”

Benieuwd naar het hele interview? In het nieuwste magazine van Handbal Inside, dat in augustus uitkomt, vertelt Rik Elissen veel meer over zijn periode bij Bevo en BFC. Een abonnement sluit je hier af.

Foto: FotoReza

Advertentie