Skip to main content

E&O neemt in Deurningen voorschot op lijfsbehoud

Misker/E&O heeft zondagmiddag uitstekende zaken gedaan in het gevecht om handhaving in de eredivisie. Het in vorm verkerende ACMAA/DSVD werd in Deurningen verslagen: 20-27.

Advertentie

Smetloos werkte DSVD toe naar de best-of-two-serie. Vlak achter kampioen Foreholte eindigde de Overijsselse formatie op een tweede plaats in de eerste divisie. In de nacompetitie was de ploeg van Herman Keppels en Rob Fiege heer en meester. Het jonge E&O zou het volgende slachtoffer worden van de dadendrang van de beoogde eredivisionist.

Eindsprint
In Deurningen gaf E&O direct thuis. De tweede seizoenhelft in de eredivisie voor de vrouwen van trainersduo Van der Zanden en Mooi bood hoop voor de strijd om lijfsbehoud. In de nacompetitie moest E&O directe handhaving laten aan V&L Borhave. Bij 10-12 gingen de gasten uit Emmen rusten met een kleine marge.

Na rust zat DSVD aan het elastiek. Tot 20-22 konden de rood/witten, met oud-E&O’er Nicol Kooiker op de rechteropbouw, mee. In de hectische slotfase bewees E&O zich een goede dienst met een ijzersterke eindsprint (0-5 run). Daarmee nemen de Emmense dames een voorschot op lijfsbehoud op het hoogste niveau.

Freriks
Bij de Drentse ploeg waren schutter Pamela Kloppenburg en Tessa Hilbrands goed voor meer dan de helft van de goals. Jeugdinternational Merel Freriks vond drie keer het net. De cirkelspeelster is bezig aan haar laatste week in het groen van E&O. Volgend seizoen komt Freriks met promovendus HSG Bensheim/Auerbach uit in de Bundesliga.

Aanstaand weekend is de return in Emmen. De winnaar van het tweeluik komt volgend seizoen uit in de eredivisie. Eerder promoveerde kampioen Foreholte naar het hoogste podium. Klink Nijland/Kwiek bewandelt de omgekeerde weg.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie

Join the discussion One Comment