Skip to main content

Europese overwinning Haggerty, Malestein maakt er tien

By 31 januari 2022Europa, Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Tamara Haggerty heeft afgelopen weekend in de Champions League met haar Zweedse club IK Sävehof in Turkije afgerekend met Kastamonu Belediyesi GSK: 26-29.

Advertentie

Bij rust had IK Sävehof al een klein gaatje geslagen (14-16). Op het hoogste podium van Europa kwam Haggerty tot vier uit vier.

Door het resultaat is IK Sävehof op elf punten uit zes wedstrijden gekomen. Met nog drie partijen in de groepsfase te gaan lijkt de tussenfase van de Champions League te ver weg voor de ploeg van Haggerty.

Geen zege, wel op schot
Ook in de baan op zaterdag: Angela Malestein. Geen twee punten voor de rechterhoekspeelster van Oranje en het Hongaarse Ferencvaros. Brest Bretagne, de aanstaande club van Merel Freriks, bleef in eigen huis overeind: 30-25.

Op Franse bodem schoot Malestein uit haar slof. De linkspoot prikte tegen Brest Bretagne tien keer raak. In groep A heeft Ferencvaros de derde plaats aan de Franse thuisploeg moeten overdragen.

Estavana Polman
Met Estavana Polman alleen op papier kende Team Esbjerg, hoofd van groep A, weinig moeite met HC Podravka Vegeta: 30-17. Na één helft spelen in Denemarken stond het al 18-7 en waren de bezoekers uit Kroatië kansloos.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie