Skip to main content

Falke derde invaller bij Oranje, Fiege houdt vertrouwen

By 29 oktober 2016Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Tommie Falke mag zich maandag melden in Waalwijk, waar de nationale mannenploeg samenkomt. De Drent vervangt Patrick Miedema.

Advertentie

Miedema moet noodgedwongen afhaken met een schouderblessure. Joop Fiege heeft Tommie Falke, spelend voor JMS/Hurry-Up, opgeroepen als vervanger op de linkerhoek. Eerder meldden Mark Bult en Jasper Adams zich met een blessure af bij de bondscoach.

De 23-jarige Falke speelt sinds 2014 in het oranje van de Drentse debutant in de BENE-League. Als hoekspeler, én spelmaker, is de Emmenaar een belangrijke schakel bij de formatie van Martin Vlijm. Dit voorjaar ging Falke op trainingsstage bij HSG Nordhorn-Lingen.

Waardige vervangers
“We starten maandag vol goede moed aan de voorbereiding”, laat Fiege zich niet uit het veld slaan. “Een aantal jaar geleden zou dit een probleem zijn. Nu kunnen we het goed opvangen. Jongens als Falke en Baart hebben heel veel jeugdinterlands achter hun naam staan. Het zijn waardige vervangers.”

Aankomende week start de nationale ploeg de EK-cyclus. Denemarken en Hongarije zijn de eerste tegenstanders. “Vooral met het oog op het thuisduel met Hongarije hebben we met opzet gekozen voor meer ervaren spelers. Daar moeten we nu noodgedwongen op terug komen. Maar de invallers hebben heel veel handballende vaardigheden.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie

Join the discussion One Comment