Flinke puntenstraf Hurry-Up, degradatie in zicht

Hurry-Up krijgt vier punten in mindering en moet vrezen voor degradatie. Dat schrijft Sjoerd Jansen in het Dagblad van het Noorden.

Advertentie

De tuchtcommissie van het NHV heeft vier punten van de Zwartemeerders afgenomen. Hurry-Up voldoet niet aan een aantal voorwaarden voor een licentie voor na de zomer.

Quintus naar veilige plaats vijf
“Het gaat om zaken zoals of we een spelersraad hebben, waar de AED hangt en de inrichting van de hal”, aldus voorzitter Leo Hoogenberg in de krant. “We moeten als club aan 25 punten voldoen. Bij ons was er op vijf punten iets niet helemaal in orde. In het verleden werden stommiteiten nog wel door de vingers gezien, maar nu blijkbaar niet meer.”

Hurry-Up gaat van drie punten, naar min één punt in de HandbalNL League. Daarmee komt de formatie van Joop Fiege op de laatste plaats terecht en moet het vrezen voor degradatie. Het puntloze Quintus stijgt naar de veilige vijfde positie op de ranglijst.

Twee keer thuis
In de laatste drie wedstrijden van het seizoen moeten de oranje-zwarten flink aan de bak om de gang naar de eredivisie te voorkomen. Volendam en Bevo komen op bezoek in Zwartemeer. Op 4 juni sluit Hurry-Up de HandbalNL League af in Kwinstheul tegen concurrent in de kelder Quintus.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie