Gemengde gevoelens HSG Nordhorn-Lingen na gelijkspel

Het blijft spannend onderin de Bundesliga. Degradatiekandidaat HSG Nordhorn-Lingen heeft gemengde gevoelens over gehouden aan een puntendeling een hoogvlieger.

Advertentie

Op bezoek bij Frisch Auf Göppingen maakte drievoudig doelpuntenmaker Patrick Miedema met minder dan vijf minuten op de klok de 24-25. Ook de volgende treffer werd door HSG Nordhorn-Lingen, waar invaller onder de lat Bart Ravensbergen in korte tijd tot drie stops kwam, gemaakt.

Die Eulen Ludwigshafen
Toch kwam Frisch Auf Göppingen, dat strijdt om een plekje in Europa, na 24-26 nog op gelijke hoogte. Dertig tellen voor het eind viel de gelijkmaker.

Door het gelijkspel loopt HSG Nordhorn-Lingen een punt in op HBW Balingen-Weilstetten, de eerste veilige ploeg, dat verloor van THW Kiel (22-33): vijftien om dertien punten. Die Eulen Ludwigshafen heeft door een overwinning op TVB 1898 Stuttgart (28-24) evenveel punten als de formatie waar Toon Leenders bezig is aan zijn laatste weken als prof.

Gevreesde streep
Vier ploegen degraderen uit de hoogste competitie van Duitsland. Met nog twaalf duels te gaan staat HSG Nordhorn-Lingen onder de gevreesde streep.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie