Skip to main content

Grote financiële en sportieve onzekerheid bij Wilhelmshavener HV

By 17 september 2020Duitsland, Europa, Voorpagina

Een bom staat op barsten in de tweede Bundesliga in Duitsland. Door grote financiële onzekerheid bij Wilhelmshavener HV kunnen drie landgenoten wel eens op straat komen te staan.

Advertentie

Verschillende Duitse media berichten over plotse financiële problemen bij Wilhelmshavener HV. De Duitse club is voor een groot deel afhankelijk van één geldschieter.

De club van international Rutger ten Velde, Bartek Konitz en Duncan Postel is in de lente – als koploper van de derde Bundesliga – gepromoveerd. In oktober zou Wilhelmshavener HV de rentree op het tweede niveau in Duitsland maken.

Competitiestart
De financiële onzekerheid is door problemen bij de geldschieter zo groot dat door de competitiestart van Wilhelmshavener HV in de tweede Bundesliga wel eens een streep zou kunnen komen te staan. Dat zou tevens kunnen beteken dat het genoemde drietal uit Nederland op zoek moet naar een nieuwe werkgever.

Kay Smits
De club uit gelijknamige de Noord-Duitse havenstad speelde tussen 2002 en 2008 in de Bundesliga. Via Wilhelmshavener HV dwong Kay Smits in 2018 een transfer naar de eredivisie in Denemarken af. Een jaar later degradeerden de blauw-roden naar de derde Bundesliga.

Foto: FotoReza

Advertentie