Hoofdrol Smits bij knappe remise Borussia Dortmund

Borussia Dortmund heeft een knap punt in Frankrijk gepakt: 33-33. In het Champions League-duel met Brest Bretagne vertolkte Inger Smits een hoofdrol namens de gasten.

Jagend op een kwartfinaleplaats leek Borussia Dortmund bij rust op weg naar een knappe uitzege: 17-20. In de tweede helft kwam de Franse thuisploeg terug.

Na drie kwartier spelen kwam favoriet Brest Bretagne op gelijke hoogte (27-27). Twee minuten voor tijd tekende Laura van der Heijden voor de voorsprong van de Duitsers (32-33). Ana Gros redde met nog twintig seconden op de klok een punt voor Brest Bretagne.

Smits, die bekend maakte naar SG BBM Bietigheim over te stappen, scoorde liefst elf keer in Frankrijk. Daarmee kroonde de Limburgse zich tot topschutter van het treffen in de Champions League.

Door de puntendeling staat Borussia Dortmund met nog drie groepsduels te gaan steviger op de zesde plaats. Concurrent SCM Ramnicu Valcea heeft een punt minder dan de koploper van de Bundesliga.