Skip to main content

HVC klopt Handbal Twente in spektakelstuk

By 23 augustus 2021Beach Handball, Voorpagina

Het goud op het NK Beach Handball in Blaricum is naar HVC uit Barger-Compascuum gegaan. In de eindstrijd kwamen de Drenten tegen Handbal Twente terug van een achterstand.

Advertentie

In de halve finale ontdeed HVC zich met overtuiging van titelkandidaat Feyenoord (2-0). De spannende, tweede set (29-28) werd in de slotseconde door een eenpunter beslist.

Golden goal
Op het centre court pakte Handbal Twente in de finale de leiding. De eerste set ging met 21-16 naar de formatie uit Overijssel. Bij de laatste vier rekende Handbal Twente zonder teveel moeite af met Amsterdam Beach Handball (2-0).

Na de pauze kwam HVC na 12-12 even op voorsprong. Vlak voor het eindsignaal van de tweede set kwam Handbal Twente weer op gelijke hoogte (26-26). Door het scoren van een golden goal sleepte HVC er shoot-outs uit.

Nu geen brons
De eerste poging van Handbal Twente raakte de paal. HVC miste geen shoot-out waarna de formatie in het oranje-roze met de beker en het eerste goud aan de haal ging. In 2018 en 2019 moesten de Barger-Compascumers nog met brons genoegen nemen.

Lees ook: LIT Malserzn aln zonder setverlies naar titel

Foto: Marchel Frome

Advertentie