Skip to main content

In Duitsland wordt eerst om de Supercup gespeeld

By 26 augustus 2021Denemarken, Duitsland, Europa, Voorpagina

Over de grens in Duitsland gaat de competitie bijna van start. Eerst wordt om de Supercup gespeeld.

Advertentie

De vrouwen beginnen aanstaande zaterdag. Landskampioen Borussia Dortmund speelt in eigen huis tegen de runner-up van de Bundesliga. Dat is SG BBM Bietigheim.

Het wordt voor olympiërs Inger Smits en Kelly Dulfer een bijzonder duel. Tijdens hun eerste, officiële wedstrijd voor de nieuwe werkgever – het duo is deze zomer getransfereerd – wordt de voormalige club getroffen. Smits en Dulfer kwamen afgelopen seizoen nog uit in het geel-zwart en hebben de stap naar de concurrent gewaagd.

Odense HC
In Denemarken is de eerste hoofdprijs van het seizoen al vergeven. Niet Odense HC, maar Viborg HK is gisteren met de Supercup aan de haal gegaan. Pas na het nemen van strafworpen kwam er een winnaar. Na zestig minuten stond het 33-33.

Advertentie

Bij Odense HC lieten drie Nederlandse nieuwelingen zich zien. Naast Kelly Vollebregt, overgekomen van Borussia Dortmund, kwamen ook Dione Housheer en Bo van Wetering tot speelminuten. De beide internationals scoorden tegen Viborg HK ieder respectievelijk zes en vier keer.

Schagen en Blaauw
In de Duitse Supercup van mannen ook een Nederlands tintje. Op zaterdag 4 september komen landskampioen THW Kiel en bekerwinnaar TBV Lemgo elkaar in Düsseldorf tegen. Bij laatstgenoemde club staan twee Nederlanders onder contract: Bobby Schagen en Niko Blaauw.

Vier dagen later op 8 september staat de eerste speelronde in de Bundesliga voor mannen op het programma. De vrouwen in Duitsland beginnen al op 4 september. Titelhouder Borussia Dortmund begint met het lastige uitduel tegen Neckarsulmer SU.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie