Skip to main content

Köhlen helpt Initia Hasselt uit de penarie

Het verblijf van oud-kampioen Initia Hasselt in de BENE-League hangt aan een zijden draadje. Landgenoot Bart Köhlen lijkt de groen-zwarten uit de penarie te helpen. 

Advertentie

In vijf wedstrijden met competitiegenoot KV Sasja speelt Initia Hasselt om het plekje in de BENE-League. Eerder dit seizoen stond de Belgische ploeg onder leiding van Amsterdammer Joop Fiege. Voor de start van de play-downs werd hij door tegenvallende prestaties plots de laan uit gestuurd.

Initia Hasselt opende de degradatiestrijd tegen de formatie uit Antwerpen desastreus. De eerste twee duels, waaronder de openingspartij in Hasselt, werden gewonnen door KV Sasja. In de derde en vierde wedstrijd stond Bart Köhlen op.

Achttien goals
De Limburger was in 120 minuten degradatiehandbal goed voor achttien goals. Eerst werd KV Sasja met 34-22 aangepakt. Dit weekend zegevierde Initia Hasselt ook in Antwerpen. Door de 24-25 is de stand gelijk.

Beslissing
Op zaterdag 11 mei valt in de vijfde partij de beslissing in Hasselt. De winnaar komt na de zomer uit in de BENE-League.

Foto: FotoReza

Advertentie