Oefennederlaag Oranje bij rentree Polman en Broch

By 14 april 2021Featured, Oranje, Oranje Dames

Nederland is het drielandentoernooi in Porec gestart met een nederlaag: 24-23. Thuisland Kroatië klopte de Oranjedames waar Estavana Polman én Yvette Broch in de basis begonnen.

Advertentie

Ter voorbereiding op de Spelen is de nationale ploeg in Porec waar wordt geoefend tegen Kroatië en Brazilië. Tegen het thuisland startte Nederland niet sterk (5-3).

Bondscoach Manu Mayonnade zette Polman en Broch vanaf het begin in. Waar het voor eerstgenoemde een aantal maanden geleden was, droeg Broch drie jaar geleden voor het laatst het tenue van Oranje.

Door een treffer van zesvoudig doelpuntenmaker Polman, Lois Abbingh en Bo van Wetering maakte Nederland de opening goed. Na 5-7 was het de beurt aan Kroatische schutter Camila Micijevic.

Door toedoen van de lange linkeropbouwer van Metz Handball klonk bij 13-10 het rustsignaal. In de tweede helft zag Mayonnade, die maar veertien speelsters mag meenemen naar Tokyo, onder meer invallers Tamara Haggerty en Maxime Struijs aan het werk.

Na 24-20 tekende Nikita van der Vliet dertig tellen voor het eind voor de verrassende aansluitingstreffer. De penaltystop van Claudia Rompen – haar enige en eerste actie van de wedstrijd – zorgde nog even voor hoop, maar de remise bleef in het absolute slot toch uit.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie