Skip to main content

Van Olphen is terug: “Het was ook heel bitter”

By 20 maart 2018Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Een enorm slecht getimede knieblessure zette een streep door het WK van Sanne van Olphen. Deze week is de 29-jarige blondine weer te bewonderen in Oranje: “Het was echt een kuttiming.” 

Advertentie

“Eigenlijk ben ik maar acht weken niet fit geweest”, opent Sanne van Olphen. “Dat valt best mee. Maar het was echt een kuttiming. Daardoor moest ik het WK missen.”

De rechteropbouwspeelster van Viborg HK, namens Nederland actief op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, zag vanaf de bank de Oranjedames brons grijpen in Duitsland. “Superknap, natuurlijk”, vertelt ze. “Ik vond het leuk om ze te zien spelen, maar het was ook heel bitter. Het zijn hele belangrijke weken.”

Vijftiende
Van Olphen is weer fit. Thomsen nam haar op in de selectie en aanstaande donderdag wacht Hongarije in Györ. “Het blijft bijzonder voor je eigen land uit te mogen komen”, is Van Olphen uitgelaten. “Het geeft me een goed gevoel. Zeker met deze meiden. Er hangt altijd een fijne sfeer. Met sommige meiden ben ik erg close.”

Advertentie

“De Hongaarse competitie is de laatste jaren erg sterk geworden”

De koploper van de kwalificatiegroep treft de even ongeslagen groepsgenoot. “Ze hebben een goed WK achter de rug”, weet de linkspoot. De aanstaande opponent eindigde op de vijftiende plaats en liet landen als Brazilië, Japan en Polen achter zich. “De Hongaarse competitie is de laatste jaren erg sterk geworden. Veel speelsters spelen bij topclubs in eigen land.”

Thomsen
Bondscoach Thomsen heeft Oranje, met Van Olphen er ‘gewoon’ tussen, op scherp gezet. “Dat doet ze op fijne manier”, besluit Van Olphen. “Ze zorgt voor focus en is serieus. Dat is iedereen, eigenlijk. Dat is zo fijn aan deze groep. Het voelt voor mij heel vertrouwd.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie