Ook Ha-STU en Aalsmeer 3 naar laatste zestien

By 17 januari 2019Beker, Competities, Featured

In navolging op regiowinnaar Hellas hebben ook Ha-STU en Aalsmeer 3 zich voor de laatste zestien van de bekercompetitie geplaatst.

Advertentie

In Huissen was Ha-STU woensdagavond met 22-27 te sterk voor de thuisploeg. Zo klopte een tweede divisionist de koploper van de hoofdklasse A. In een afgeladen hal kon Huissen tot 20-21 mee. In de slotfase trokken de Nijmeegse studenten aan het langste eind.

Twee affiches
Aalsmeer 3 wipte een eredivisionist uit de beker. In de regiofinale in Noord-Holland waren de routiniers uit de bloemenstad, een hoogvlieger in de eerste divisie, te sterk voor Volendam 2. Het bekerduel eindigde in 27-26, waardoor Aalsmeer 3 – net als vorig seizoen – doordringt tot de achtste finale.

Dinsdagavond schaarde Hellas zich als eerste regiowinnaar bij de laatste zestien. De formatie van Hans van Dijk schakelde stadgenoot WHC-Hercules uit. Donderdagavond staan er nog eens twee bekeraffiches op de agenda: LIONS 2-Bevo 3 en E&O 2-Unitas.

Maandag
In de achtste finale voegen de zes Nederlandse clubs uit de BENE-League en de eredivisietop-4 van vorig seizoen zich bij de zes regionwinnaars. De loting is maandag. Bevo is de titelhouder.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie

Join the discussion One Comment