Skip to main content

Ook tweede divisie, hoofdklasse en lager in de baan

Drie weken na het begin van de HandbalNL League gaan ook de tweede divisie, hoofdklasse en lager – de verschillende afdelingsklassen in de regio – dit weekend van start. Voorzichtigheid is geboden, maar fanatisme binnen de lijnen óók.

Advertentie

Door het coronavirus zijn veel competities op de schop gegaan. Kampioenen moesten wachten op hun promotiebeurt, terwijl hekkensluiters door het uitblijven van een degradatieregeling een herkansing op niveau kregen aangeboden.

Daardoor zullen veel teams nieuwe tegenstanders tegenkomen en andere hallen aandoen. Het zorgt voor gespannen reisjes de provincie in of juist frisse moed in eigen hal. Fans mogen in beperkte mate de seizoensstart van dichtbij meemaken.

Piramide
De piramide van het NHV telt bij zowel de mannen als vrouwen twee tweede divisies. Aan de dameskant zijn er liefst zes hoofdklasses. Bij de heren zijn dat er maar vier: van A tot en met D.

Advertentie

De HandbalNL League is inmiddels al drie speelrondes onderweg en landskampioen Aalsmeer gaat aan kop. De eredivisionisten en eerste divisionisten hebben al twee wedstrijden gespeeld. Slechts enkele partijen zijn door een positieve besmetting verzet.

Maatregelen treffen
Het NHV heeft middels een brief aan alle voorzitters nog eens de verschillende protocollen met betrekking tot het coronavirus onder de aandacht gebracht. Thuisploegen moeten maatregelen treffen. Ook gasten dienen hun verantwoordelijkheid te nemen.

Lees ook: Competitieleider NHV benadrukt: GGD is leidend

Op deze manier is het spelen van wedstrijden mogelijk. Sporten is goed voor de gezondheid, heeft het NOC*NSF benadrukt. Per eventuele besmetting wordt gekeken naar wat verstandig is voor de speelkalender. Reden voor paniek is er door het functionerende bron- en contactonderzoek niet.

Einde van de voorbereiding
De hardloopschoenen kunnen de kast in. Het einde van de voorbereiding is hier. Na de toplaag volgt dit weekend de rest van handballend Nederland.

Advertentie