Skip to main content

Oranje geeft WK-ticket weg

By 17 april 2022Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Niet Nederland, maar opponent Portugal heeft zich door een duidelijke overwinning in Eindhoven geplaatst voor het WK in 2023: 28-35.

Advertentie

In Noord-Brabant verdedigden de Oranjemannen een in Portimao verkregen voorsprong van drie (30-33). Voor het laatst deed de nationale ploeg in 1961 mee aan het wereldkampioenschap.

In beide helften in Eindhoven kende Nederland voor het Portugese doel te zwakke fases. Zo groeiden goalies Gustava Capdeville (Benfica) en Miguel Espinha Ferreira (Cesson-Rennes) uit tot de plaaggeesten van Oranje.

Na 15-17 bij rust zorgden Jasper Adams, als invaller nuttig in de punt, en vijfvoudig doelpuntenmaker Dani Baijens nog voor de gelijke stand (19-19). Na de 24-25 van Bobby Schagen liep een geslepen Portugal door Nederlandse missers uit naar 26-32.

Na de tiende plaats op het EK in Hongarije zit het interlandseizoen erop voor de Oranjemannen. Na de zomer start de kwalificatiefase voor het Europees kampioenschap van 2024 in Duitsland. Nederland zit in een groep met Kroatië, Griekenland en België dat zich ten koste van Slowakije wel voor het WK heeft geplaatst.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie