Skip to main content

Oranje naar EK-finale na fabelachtige hervatting

By 16 december 2016Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Nederland heeft zich voor de tweede keer in een jaar geplaatst voor de finale van een groot kampioenschap. In Göteborg beslisten de dames van Helle Thomsen de halve finale in een fenomenaal derde kwartier. Denemarken werd met 26-22 uitgeschakeld.

Advertentie

In de eerste helft kwam Oranje een aantal keer op voorsprong. Zo prikte Laura van der Heijden de 6-3 binnen en vond Maura Visser op beeldschone wijze Yvette Broch (8-6). Toch dichtte Denemarken nog voor rust het gaatje. Voornamelijk vanuit de tweede lijn maakte de Noord-Europese opponent indruk.

bannerhi

Klasse Groot
Na rust (13-13) wist de formatie van Thomsen Denemarken dertien minuten te weerhouden van scoren. In aanvallend opzicht swingde Nederland. Na een vangbal van Wester bediende de doelvrouw Nycke Groot, die op belangrijke momenten haar klasse toonde, op maat. De 19-13 van invaller Knippenborg werd met veel vreugde ontvangen.

In de slotfase kwam Denemarken via een 0-3 run terug. Thomsen greep naar de time-out en haalde het geprezen tempo uit haar ploeg. De Deense dames maakten in de slotfase wat foutjes en via 22-17 nam Oranje via een heerlijk lobje van Snelder een voorschot op de eindstrijd.

Zondagavond
Door de overwinning maakt Nederland zich op voor de historische EK-finale. In Göteborg klinkt zondagavond om 18:00 het beginsignaal van de eindstrijd. De tegenstander wordt later vanavond bekend. Frankrijk en Noorwegen spelen om 20:45 de andere halve eindstrijd.

Handbal Inside Cadeau-tip!
Wat mag er volgens de kerstman dit jaar zeker niet ontbreken onder de kerstboom? Precies! Een cadeau-abonnement op het enige echt handbalmagazine van Nederland! Klik hier om te bekijken hoe ook jij Handbal Inside Magazine cadeau kunt doen.

Advertentie