Skip to main content

Oranjedames twee weken samen

De Oranjedames zijn de aankomende dertien dagen samen. Eind deze week wordt er, in aanloop naar het WK in Japan, twee keer geoefend. Rusland is in Almere de opponent.

Advertentie

Eenentwintig speelsters hebben zich maandag gemeld op Papendal. Van de oorspronkelijke voorselectie is Jasmina Jankovic afwezig. De geblesseerde goalie wordt vervangen door Claudia Rompen.

Danick Snelder zal alleen tijdens de trainingen in actie komen. De cirkelspeelster maakte onlangs na een slepende rugblessure haar rentree in Hongarije voor Ferencvaros. In de oefenduels tegen Rusland is de kans groot dat Snelder niet binnen de lijnen komt.

Landskampioen
Een aantal internationals keren als landskampioen terug bij de nationale ploeg. Lois Abbingh (Rostov-Don, Rusland), Laura van der Heijden, Charris Rozemalen, Angela Malestein (SG BBM Bietigheim, Duitsland), Estavana Polman (Team Esbjerg, Denemarken) en Bo van Wetering (VOC) melden zich als hoofdprijswinnaar bij de Oranjedames.

Advertentie

In december komt Nederland in actie op het wereldkampioenschap in Japan. Door de derde plaats op het EK in Frankrijk is Oranje reeds geplaatst voor het WK. Om warm te draaien trof de nationale ploeg in maart al twee keer buurland Duitsland.

Livestream
Op vrijdag (19:30) en zaterdag (16:00) spart de formatie van bondscoach Manu Mayonnade tegen de Olympisch kampioen. Beide oefenpartijen worden in Almere afgewerkt. Het Topsportcentrum in Flevoland is op vrijdag en zaterdag uitverkocht.

De oefenduels zijn via de livestream van het NHV te volgen. Het commentaar is in handen van redactielid van Handbal Inside Stijn Steenhuis.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie