Skip to main content

Portugese tandem op Drentse bodem

By 3 oktober 2019BENE-league, Voorpagina

De 26-23 van Hurry-Up tegen Volendam was de mooiste en belangrijkste van de avond van de thuisploeg. Twee minuten later klonk bij 27-24 het eindsignaal. De beslissende treffer, een vlieger, was een Portugese productie.

Advertentie

Vorig jaar sloot Tiago Azenha (op de foto tweede van rechts) aan bij Hurry-Up. De opbouwer kwam over uit de Portugese eerste divisie en maakte een grillig jaar door. Als linkeropbouwer wisselde Azenha sterke met heel zwakke duels af.

Sinds de zomer telt de selectie van Hurry-Up twee landgenoten. Ook José Rolo (links op de foto) is in Zwartemeer neergestreken. Samen met Azenha vormt Rolo, die al eens landskampioen van Angola werd, een Portugese tandem op Drentse bodem.

Vertrouwen
De vlieger van Rolo op Azenha is veelzeggend. Door de uitbreiding van de selectie van Hurry-Up krijgt Azenha meer rust en dat komt het spel van de schutter, die in de eerste vijf partijen 19 keer scoorde, ten goede. Rolo vult samen met aanvoerder Ronald Suelmann de rechteropbouwpositie in. Het duo handelt met vertrouwen.

Joao Jacob Ramos
Zaterdagavond gaan Azenha en Rolo, in het oranje van de opmerkelijke lijstaanvoerder in de BENE-League, op bezoek bij LIONS. De Zuid-Limburgers hebben twee punten minder dan Hurry-Up en jagen op de koppositie. Voor Azenha en Rolo betekent het treffen tevens de confrontatie met landgenoot Joao Jacob Ramos.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie