Skip to main content

Schmetz ontvangt oude ploeg in Zuid-Limburg

By 14 oktober 2016BENE-league, Voorpagina

Mark Schmetz ontvangt zaterdagavond zijn oude ploeg in Zuid-Limburg. In de achtste speelronde van de BENE-League treffen OCI-Lions en Kras/Volendam elkaar.

Advertentie

Vier jaar stond Schmetz aan het roer in het vissersdorp. In 2013 wist hij de dubbel te pakken met de oranjehemden. Dit seizoen tekende de oud-speler van onder meer V&L, Lemgo en TUSEM Essen een contract bij de landskampioen van Nederland.

Stavast en Groff
Lions verdedigt zaterdagavond de koppositie. Met succes lijkt de formatie van Schmetz het vertrek van Luc Steins en Kay Smits op te vangen. Nieuwelingen Ivar Stavast, eigen jeugd, en Luka Groff scoorden afgelopen weekend ieder vijf keer. De Limburgers verloren één wedstrijd: in eigen huis tegen Fiqas/Aalsmeer.

Volendam boekte vorig weekend in eigen huis de derde overwinning. BM Visé werd slachtoffer van het duel dat in teken stond van de terugkeer van Tom Schilder en Melvin de Jong. De Noord-Hollandse ploeg leunt op de ingevingen van jeugdinternationals Rutger ten Velde en Dani Baijens.

Advertentie

Panningen
Tientallen kilometers noordwaarts treffen Targos Bevo en KWS/Quintus. Waar de Zuid-Hollanders knokken voor de eerste punten, vallen de prestaties van de formatie uit Panningen erg tegen. Alleen tegen JMS/Hurry-Up werd gewonnen. Nusser en zijn mannen staan al zes wedstrijden droog.

Hurry-Up moet op Belgische grond proberen vast te houden. Met liefst vijf overwinningen op rij mengt de Drentse debutant zich in de titelstrijd. Het laatste puntverlies van de Zwartemeerders werd geleden in de tweede speelronde. Met Tongeren-Hasselt op het programma zou de formatie van Martin Vlijm zo maar eens kunnen stijgen.

Verlies Aalsmeer
Dinsdagavond verloor Fiqas/Aalsmeer op bezoek bij Achilles Bocholt: 38-26. De Belgische opponent is nog actief in Europa, waardoor het duel in de midweek afgewerkt moest worden. Bij rust (21-12) was de wedstrijd reeds beslist.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie