Skip to main content

Sercodak/Dalfsen en København Håndbold bundelen krachten

By 30 september 2016Achtergrond, Eredivisie, Europa

Met een gelijk gerichte visie en de wens om een professioneel platform voor jonge ambitieuze handbalsters te creëren, hebben Sercodak/Dalfsen en København Håndbold – de huidige nummer 2 van de Primo Tours Ligaen – besloten een internationale samenwerking aan te gaan.

Advertentie

De samenwerking is erop gericht om kennis en ervaring met elkaar te delen en commerciële uitdagingen met elkaar aan te gaan om op die manier jong handbaltalent in Nederland en Denemarken nog betere ontwikkelkansen te geven.

“De Deense kijk op marketing en sport is voor ons erg interessant om van te leren”

Adri van Leeuwen, bestuurslid van Stichting Tophandbal Dalfsen:
“København Håndbold werkt met een hele duidelijke lange termijnvisie, die erg belangrijk voor ons is. Hoewel er verschillen zijn tussen de Nederlandse en Deense handbalcultuur hebben onze beide clubs een vergelijkbare visie als het gaat om het opleiden van jonge handbalspeelsters. De Deense kijk op marketing en sport is voor ons erg interessant om van te leren. Wij hebben de afgelopen jaren laten zien dat wij met ons concept in staat zijn om jonge speelsters op te leiden voor een professionele handbal carrière in het buitenland. Een samenwerking met een professionele partij zoals København Håndbold helpt ons als organisatie om dat in de toekomst nog beter te doen en het helpt onze speelsters hun dromen te realiseren”.

Kim Mikkelsen, CEO København Håndbold:
“Dalfsen heeft de afgelopen jaren veel speelsters naar buitenlandse profcompetities gebracht. Twee van die speelsters spelen nu al bij onze club, Debbie Bont en Myrthe Schoenaker. Zij waren door hun ervaringen bij Dalfsen heel goed in ons team in te passen. Sinds onze start in 2013 volgen wij Dalfsen met grote interesse. De ontwikkeling van het concept van Dalfsen en hun speelsters vormt het fundament voor speelsters om in de nabije toekomst uit te kunnen komen in de Deense of andere buitenlandse topcompetities. We gaan nauw samenwerken met Dalfsen op het gebied van opleiding en uitwisseling van talentvolle speelsters. Ook op het vlak van commercie en marketing gaan we kennis en ervaringen met elkaar uitwisselen. Wij zijn erg blij met de samenwerking en hebben hoge verwachtingen van de toekomst”.

Advertentie

Feiten
Dalfsen is de afgelopen 6 jaar winnaar van het Landskampioenschap in Nederland. Daarnaast werd de afgelopen jaren vele malen de Nationale Beker en de Supercup gewonnen. Speelsters van de Overijsselse landskampioen uitkomend voor nationale selecties: Yara ten Holte, Ellen Janssen, Larissa Nusser, Angela Steenbakkers, Tess van Buren, Annika Noordink. Speelsters die via SERCODAK Dalfsen de stap naar een professionele carrière maakten: Martine Smeets, Lynn Knippenborg, Yara Nijboer, Inger Smits, Kelly Dulfer, Annick Lipman, Esther Schop, Myrthe Schoenaker, Debbie Bont, Kristy Zimmerman, Isabelle Jongenelen en Angela Malestein.

København Håndbold speelt in de hoogste afdeling van de Deense competitie. Bij København Håndbold spelen de internationals: Debbie Bont, Myrthe Schoenaker, Louise Svalastog Spellerberg, Anne Mette Hansen, Anne Mette Pedersen, Anne Cecilie La Cour, Mia Rej en Christina Elm. Verder spelen daar de wereldkampioenen U20 Mai Kragballe, Maria Lykkegaard, Sofie Flader en Ronja Johansen.

Advertentie