Skip to main content

Talent Van der Linden na avontuur in Twello plots clubloos

By 23 april 2020Eredivisie, Voorpagina

Door de degradatiewens van Voorwaarts komt doelvrouw Lieke van der Linden (18) in een lastige spagaat. Het talent moet tijdens de coronacrisis op zoek naar een nieuwe bestemming. 

Advertentie

Het zorgde vorige zomer voor menig gefronste wenkbrauwen: talent van de HandbalAcademie Van der Linden ruilde landskampioen VOC in voor promovendus Voorwaarts. Van de hoofdstad naar het Gelderse dorpje Twello. “De belangrijkste reden voor de overgang was dat ik veel wilde gaan spelen op eredivisieniveau. Meer dan ik bij VOC deed”, stelt Van der Linden.

“Ik heb op een rijtje gezet wat ik belangrijk vind bij een club in het proces een betere keeper te worden. Toen kwam ik bij Voorwaarts uit. Ik heb heel veel kunnen spelen en ben daar erg blij mee”, legt de doelvrouw uit. “Concurrentie vind ik niet erg, maar door mijn transfer dacht ik meer speelminuten te kunnen maken waardoor ik de gewenste stappen kon maken.”

Voor de lol
Met Voorwaarts zette Van der Linden een aantal opvallende resultaten neer. Tot de strijd tegen degradatie kwam het door de uitbraak van het coronavirus niet. Snel daarna werd Van der Linden door de degradatiewens van haar club aan het denken gezet. “Ik wil eredivisie blijven spelen waardoor ik na een jaar al weg moet”, concludeert de goalie uit het Utrechtse Cothen.

Advertentie

Bij Voorwaarts maakte Van der Linden kennis met een heel andere mentaliteit dan bij haar oude club VOC. “In Twello spelen alle meiden handbal voor de lol. Door de goede resultaten gingen ze zo maar eredivisie spelen. Ik train doordeweeks op de HandbalAcademie en zet de stappen in mijn carrière nauwkeurig. Een groot verschil. In het begin was dat verschil nog wel eens lastig.”

Onzekerheid
De oranjehemden uit Gelderland plaatsten zich door een overwinning op V&L plots voor de halve bekerfinale. Van der Linden kijkt tevreden terug op haar periode in Twello. “Als keepster van een degradatiekandidaat kom je tijdens de wedstrijd veel vaker in moeilijke situaties terecht. Dat heb ik als heel leerzaam ervaren”, legt de tiener uit.

“Er is contact gelegd met clubs, maar ook zij kunnen nu niet doorpakken”

“De zoektocht naar een nieuwe club is door het coronavirus een uitdaging”, vervolgt Van der Linden. “Je kunt geen face-to-face gesprekken houden of een proeftraining draaien. Daardoor is het moeilijk de juiste club te vinden. Ik heb een aantal eisen en de onzekerheid over mijn clubtoekomst baart me wel zorgen.”

Extra keeper
Van der Linden besluit: “Er is contact gelegd met clubs, maar ook zij kunnen nu niet doorpakken. Door het virus is er veel financiële onzekerheid. Daarnaast is er niet overal plaats voor een extra keeper. Dat is een specialistische positie.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie