Skip to main content

Top-5: Deze (ex-)Oranjedames gaan van club wisselen

Angela Malestein blijft in Hongarije, Odense HC heeft Dione Housheer weten te behouden en ook het drietal bij SG BBM Bietigheim gaat geen kant op. Toch zijn er deze zomer ook toptransfers te melden.

Advertentie

5. Kim Molenaar (København Håndbold)
De Speelster van het Jaar in de eredivisie heeft voor meer jaren in Denemarken getekend. Molenaar hoopt het bij København Håndbold te gaan maken. Eerder speelden onder meer landgenoten Debbie Bont, Kelly Dulfer en Larissa Nusser in de Deense hoofdstad.

4. Zoë Sprengers (Borussia Dortmund)
Naar de top van de Bundesliga. Niet meer met TSV Bayer 04 Leverkussen in het midden, maar Sprengers gaat in het geel-zwart voor de titel spelen. Ook Harma van Kreij (RK Krim Mercator) meldt zich deze zomer in Dortmund.

3. Laura van der Heijden (Chambray)
Speelland nummer vijf voor de rechteropbouwer van Oranje. Van der Heijden ruilt Borussia Dortmund op 31-jarige leeftijd in voor middenmoter Chambray.

2. Merel Freriks (Brest Bretagne)
Een volgende stap in haar carrière. In Brest gaat Freriks (foto) in de versterkte eredivisie van Frankrijk spelen. Ook is de kans aanwezig dat runner-up Brest Bretagne, waar Freriks een duo met Paulette Foppa gaat vormen, een wildcard voor de Champions League krijgt.

1. Yvette Broch (Györ)
Terug naar de top. Broch heeft bij gigant Györ getekend. Na de zomer is de brunette weer in het groen-wit van de Champions League-club te bewonderen.

Net niet in dit lijstje: Tamara Haggerty (Horsens), Harma van Kreij (Borussia Dortmund) en Tessa van Zijl (Elche).

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie