Van Leeuwen rekent Sporting Pelt tot kanshebbers voor BENE-Leaguetitel

By 1 september 2021september 21st, 2021Achtergrond, Artikelen, België, BENE-league, Competities, Europa, Voorpagina

In België wil tienvoudig competitiewinnaar Sporting Pelt nog altijd het kampioenskunstje uit 2004 herhalen. Voor de ploeg van de Limburgse doelman Thijs van Leeuwen (34) telt alleen een prijs. 

Advertentie

Het wordt voor Van Leeuwen het vijfde jaar onder de lat bij BENE-Leagueclub Sporting Pelt. “Toen ik LIONS verliet voor deze club werd er wel wat raar gekeken, omdat Sporting Pelt toen een promovendus was. De jaren daarvoor bij LIONS had ik alles gewonnen en speelden we zelfs voorronde van de Champions League. Maar ik zit hier heel goed”, opent de goalie het gesprek.

“In Neerpelt willen ze graag kampioen worden en een hoofdprijs pakken”, vervolgt Van Leeuwen. In 2019 waren de rood-witten in de Belgische bekerfinale dichtbij. Pas laat trok veelvraat Achilles Bocholt aan het langste eind. “Ik heb het gevoel dat we steeds dichterbij komen.”

Pronk en Konitz
Vooral in de jaren tachtig boerde Sporting Pelt met zeven landstitels goed. Van Leeuwen: “Ze willen koste wat kost terug naar die tijden. In sport is er geen sprake van zekerheid, maar er wordt in Neerpelt wel naar meer gestreefd. Er wordt genoeg gedaan goede jongens op te leiden en te halen. Dat is nu met het aantrekken van Wouter Pronk en Bartek Konitz weer gelukt, denk ik.”

Advertentie

Oud-international van Nederland en Polen Konitz moet Ephrahim Jerry doen vergeten. Laatstgenoemde is bij het Zwitserse Kadetten Schaffhausen aangesloten. “Ephrahim trok veel naar zich toe, nu moeten anderen opstaan”, denkt Van Leeuwen. “Bartek is meteen de meest ervaren speler uit de BENE-League. Hij werkt ook voor anderen. Dat kan ons mooie dingen opleveren.”

Onderbuikgevoel
Na een knieblessure is Van Leeuwen zelf weer helemaal terug. “Ik voel me lekker bij deze club. Bij LIONS was ik een van velen. Bij Pelt wordt er naar me gekeken. De verwachting is dat ik de ploeg als dat nodig is op sleeptouw kan nemen. Nieuw, leerzaam en leuk”, klinkt het opgetogen. “Ik heb een onderbuikgevoel dat, als we een beetje tijd krijgen, we wel eens kunnen gaan verrassen.”

Van Leeuwen kijkt uit naar de competitiestart. De Belgen, die Robin Schoenaker na een periode in Duitsland weer hebben verwelkomt, starten zaterdagavond tegen Bevo. “Er zijn wel acht ploegen die goed zijn. Daar horen wij bij. Als je de Final4 wilt halen komt het aan op details. Een misstap kan heel duur zijn.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie