Pijnlijke nederlaag voor Hubo Initia Hasselt bij Visé

By 24 oktober 2016BENE-league

Hubo Initia Hasselt liep afgelopen weekend tegen een pijnlijke nederlaag aan bij het in de BENE-League debuterende Visé. Het werd uiteindelijk 26 – 22 voor de debutant.

Het was een moeilijke openingsfase voor Hasselt dat Visé de score zag openen. Initia scoorde voor het eerst na vijf minuten spelen via Robyns: 2-1. Visé vond beduidend makkelijker de weg naar doel en zo was Hasselt op achtervolgen aangewezen. Na 20 minuten stond het 10-8. Hasselt bleef slordig spelen en zag Visé uitlopen naar 15-11 bij rust.

Tweede helft
Hetzelfde beeld zagen we in de tweede helft. Hasselt leed veel balverlies waardoor Visé gemakkelijk zijn voorsprong kon vasthouden: 18-14. Deze kloof werd zelfs even vergroot tot zes doelpunten. Waar vorige week de verdediging in de tweede helft nog sterk stond, was dat deze wedstrijd minder. Hasselt kon nog terugkomen tot 24-22 in de 28ste minuut, maar kon niet meer verhinderen dat Visé de wedstrijd won met 26-22.

Hubo Initia Hasselt blijft ondanks het verlies op de tweede plaats in het klassement staan. Het ziet wel Tongeren op gelijke hoogte komen en leider Limburg Lions verder uitlopen. Volgende week zaterdag neemt Hasselt het op tegen en in Quintus.