Skip to main content

Volendam stuurt Van den Broeck weg

By 4 februari 2020Eredivisie, Voorpagina

Ruud van den Broeck is niet meer de hoofdtrainer van Volendam. De club heeft in samenspraak met de spelersgroep besloten niet aan het einde van het seizoen, maar met directe ingang afscheid te nemen van de trainer/coach. 

Advertentie

Het bestuur van de Volendamse club had oorspronkelijk de intentie het seizoen af te maken met de oefenmeester. De inzichten van alle betrokken partijen bleken in de afgelopen periode toch dusdanig uit elkaar te liggen dat het de beste optie was om los van elkaar verder te gaan.

In het persbericht staat dat het besluit in samenspraak met de spelersgroep unaniem genomen is. Van den Broeck spreekt deze uitspraak op de website van RTV NH tegen. “Die uitspraak is voor Joost z’n rekening”, spreekt de hoofdtrainer over bestuurslid Joost Ooms. “Die mening delen andere bestuursleden niet. Een groot deel van de spelersgroep ook niet.”

Directe handhaving
Onder Van den Broeck wist Volendam vanuit de afdelingsklasse te promoveren naar de eredivisie. Met nog één speelronde te gaan zijn de gepromoveerde oranjehemden nog in de race voor de play-offs en daarmee directe handhaving.

Beleving
“Het is verschikkelijk om afscheid te moeten nemen van een icoon van de club, maar je werkt een jaar lang samen met een team en de afstemming daartussen moet goed zijn. Als er een verschil zit tussen de beleving van wat er aan de hand is, dan zegt dat wel wat over hoe het onderling met elkaar ging”, besluit Ooms op de website van de regionale omroep.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie