“We hebben laten zien dat het niet leuk is om tegen ons te spelen”

Het EK-ticket pakken ze de Oranjemannen niet meer af. Vanavond om 18:00 wil de formatie van Erlingur Richardsson een plaats in de top-2 van EK-kwalificatiegroep 5 veilig stellen.

Advertentie

In Almere is Polen de opponent. Nederland kan deelname aan het eindtoernooi in 2022 niet meer ontgaan. Ook de opponent, met een punt minder dan Oranje (zeven om zes punten) de nummer drie in de poule, staat er goed voor.

Vanuit pot-3
De winnaar van het treffen eindigt in de top-2 van de poule. “De ploeg is hongerig. Dat geeft tijdens de loting voor het EK een voordeel”, legt de bondscoach voorafgaand aan Nederland – Polen uit. “Op het vorige Europees Kampioenschap kwamen we Spanje én Duitsland tegen. Nu hopen we vanuit pot-3 op een betere loting.”

“We hebben deze EK-kwalificatiecyclus een nieuwe stap gezet. Iedereen is een jaartje ouder en verder”, gaat Richardsson verder. Op bezoek bij Slovenië pakte Oranje een punt en in Plock werd zelfs gewonnen van Polen. “We hebben laten zien dat het helemaal niet leuk is om tegen ons te spelen. Aan de andere kant: Polen heeft iets goed te maken. Ze waren goed op het WK in januari.”

Met meer vertrouwen
Met Edwin Kippers uit Hengelo als assistent schrijft Richardsson geschiedenis. Voor de tweede keer op rij gaat Nederland, voorheen een eendagsvlieg, naar het EK. “We willen dichterbij de top komen. Een IJslander die dat doet? Nee, ik ben maar een individu. De groep heeft vertrouwen en dat laten ze op het veld zien.”

Vanaf 17:45 is Nederland – Polen te zien op HandbalNL.tv. Gelijktijdig komen groepsgenoten Slovenië (7 punten) en Turkije (0 punten) elkaar in de slotronde van de EK-kwalificatiecyclus tegen.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie